Home » Blogg » Filmutbildning Stockholm

Filmutbildning Stockholm

Filmutbildning Stockholm

Om du söker efter filmutbildning Stockholm har du goda chanser att hitta det du söker. Här finns nämligen utbildningar inom filmskapande på både gymnasial- och högskolenivå, samt även inom folkhögskolan. Däremot kan det vara svårt att bli antagen. Det är många som drömmer om att få jobba med sin stora passion i livet och filmskapande är en populär dröm.

Är du en av de som drömmer om att få in foten i film Stockholm världen finns det alltså många möjligheter att förverkliga den drömmen. Därmed inte sagt att det är lätt. Men som talesättet lyder – trägen vinner.

Stort tryck på utbildningarna

Hemligheten är att inte ge upp. Det är många som söker och ibland är det ett lotteri vem som blir antagen. Stockholms filmskola är ett exempel på en populär utbildningsanordnare. Där finns både långa och korta utbildningar för såväl nybörjare som för dig som redan arbetar inom filmbranschen.

Ett tips är att kolla upp om den utbildning du är intresserad av är statsfinansierad. Är den det kan du ha möjlighet att ansöka om CSN under studietiden. Är utbildningen inte finansierad av staten kan du själv behöva betala en terminsavgift till skolan.

Tips för dig som söker filmutbildning Stockholm

Det är viktigt att läsa på om de utbildningar du är intresserad av. Innan du bestämmer dig bör du tänka på följande:

  • Vilken behörighet som krävs för att kunna bli antagen
  • Om utbildningen är avgiftsfri eller om du behöver betala terminsavgift
  • Vad du får efter avslutad utbildning – betyg, diplom, intyg?

Var öppen för alternativ

Det finns många olika vägar att gå inom filmutbildning Stockholm. Många gånger lönar det sig att ha en bredd i sin utbildning. Du har då fler ingångsmöjligheter att ta tillvara på för att få in en fot i branschen.

Att producera egna filmer är ett annat sätt att komma framåt i karriären. Det är möjligt att hitta den kunskap du behöver på internet. Du kan publicera dina egenproducerade filmer på till exempel Youtube. Om du vill bli en del av ett större produktionsteam är det viktigt att du har något att visa upp.