Trädgård

Häckväxter

Häckväxter är den idealiska lösningen för en grön gräns. De erbjuder avskildhet, är vackra att titta på och även bra för naturen! Satsar du på en vintergrön häckväxt, som en bokhäck, får du även en fin tät häck vintertid. Vi levererar olika typer av häckväxter. För att hjälpa dig på vägen har vi gjort en skillnad nedan baserat på växtegenskaper.

Typer av häckväxter

Vi ger dig en kort beskrivning av de olika typer av häckar som vi odlar i vår egen plantskola. Vill du veta mer om dessa häckar eller köpa en häck direkt? Klicka ovan på den växt du väljer och upptäck direkt priserna för olika häckhöjder. Du kan välja mellan en hög häck eller en låg häck.

Ligusterhäck: Med en djupgrön liguster kan du snabbt skapa en vacker och tät häck. Den växer cirka 40 till 50 centimeter per år på nästan alla typer av jord.

Buxus häck: Buxus är en vintergrön häck som växer cirka 15 centimeter per år. Detta kommer att ge dig en vacker och full häck.

Idegranshäck: Idegranen är ett barrträd med ett lyxigt utseende. Det är en häck med lågt underhåll som växer cirka 25 till 35 centimeter per år och bär röda bär på hösten.

Bokhäck: Med bokhäcken kan du välja mellan den gröna och röda varianten. De växer cirka 40 till 50 centimeter per år.

Thujahäck: Thujabarrträdet finns i olika versioner, nämligen Thuja occidentalis Brabant, occidentalis Smaragd och plicata Gelderland. Denna tåliga växt växer i genomsnitt 20 till 30 centimeter per år.

Euonymus-häck: Euonymus japonica “Green Spire” används ofta som ett alternativ till buxbom. Det är en långsamväxande växt, den växer cirka 10 cm per år.

Ilex-häck: Ilexen väljs ofta som ett alternativ till Buxus, eftersom den inte kan drabbas av lådsjuka och lådlarver. Den växer cirka 20 till 35 centimeter per år.

Lagerhäck: Lagerhäcken är en snabbväxande häck i bredd och höjd, upp till 40 centimeter per år. Den växer ibland vita blommor, som senare förvandlas till svarta bär som kallas körsbärslagrar.

Hederahäck: Hedera (murgröna) växer snabbt i bredd och höjd. Den klättrar cirka 30 till 60 centimeter per år och kan stå i både sol och skugga.